Lotto statistikk

Hva er sannsynligheten for å vinne i lotto? I Norge er det faktisk et kjent utrykk: det er større sannsynlighet for at du blir slått av lynet enn at du vinner i lotto. Men hva er egentlig sannsynligheten for å vinne?
lottoI et vanlig 6/49 spill, det vil si at 6 tall blir trukket ut av 49 mulige, må alle 6 tallene bli trukket i en hvilken som helst rekkefølge for at spilleren vinner selve jackpotten. Sannsynligheten for at det skjer er 1 av 13.983.816. Tenk deg det! Hvis du leverer inn 14 millioner lottokuponger vinner du 1 gang, hvis statistikkene er rett.
Men betyr det at det er ingen vits å spille? Nei absolutt ikke! Hver eneste uke kåres nye lotto-millionærer. Trodde de at de kom til å vinne jackpotten? Svaret er sannsynligvis nei. Det er altså mulig å vinne flotte gevinster hvis du er riktig heldig. Men det er en ting til du bør ta med i betrakning. Jackpotten er ikke den eneste gevinsten du kan vinne i lotteriet. Du kan også vinne mindre gevinster underveis, blant annet hvis du har 2 riktige tall, 3 riktige, osv.

Lotto system

Undertegnede husker selv at onkelen min brukte å spille med såkalte odds-systemer. Han hevdet at hvis han hadde 130 tusen kroner å spille på tippekupongen kunne han garantere at han vant den høyeste gevinsten. I dag sitter han enda å spiller med sine odds-systemer, men like fattig.
Det er ikke dermed sagt at du ikke kan øke lotto sannsynlighet for å vinne ved å spille med såkalte lotto systemspill. Det finnes mange interessante artikler på internett som forklarer slike systemer i detalj. I mange av disse systemene handler det om å velge ut 1 eller 2 tall som du bruker i alle lottorekka på kupongene du spiller med. Resten av tallene varierer du. Det vil si at hvis du velger ut disse 2 tallene korrekt er det store sjanser for at du får flere enn 2 tall riktig siden resten av tallene er varierte. Kanskje du til og med vinner på en full lotto rekke?
Vi har et meget godt tips i denne henseende. Før du begynner å lete etter systemer som øker mulighetene dine for å vinne bør du lete etter lotteriene eller casinoene som har de største utbetalingsprosentene. Ved å velge et lotteri som utbetaler mer penger kan du forstørre muligheten til å vinne penger. Se etter lotto statistikk på lotteriets nettside for å lese om deres utbetalinger.

Lotto odds

Til slutt vil vi gjenta at mulighetene for å vinne i lotto er svært små. Selv om du bruker et lotto system som du føler øker sjansen for å vinne, er det viktig å huske at lotto nummer er tilfeldig. Du kan også bruke en såkalt lotto kalkulator på internett som velger tallene for deg. Disse er ikke basert på statistiske eller vitenskapelige utregninger, og det er derfor ikke garantert at du kommer til å vinne når du bruker den.

Men det er kanskje likevel verdt et forsøk?
Husk at lotto millionærer ikke er som andre millionærer. Så kom deg på nett og spill lotto. Forhåpentligvis kommer du til å vinne jackpotten mot alle odds.